Adora One

Modalități de achiziție și plată

Care sunt principalele modalități de plată pentru achiziția unui apartament nou la Adora One? Dacă te pregătești să cumperi un apartament nou, este important să cunoști opțiunile de plată disponibile pentru noul proiect Adora One. Alegerea celei potrivite depinde de situația ta financiară, planurile pe termen lung și costurile implicate.

1.

PLATĂ INTEGRALĂ DIN SURSE PROPRII

Aceasta este cea mai simplă și eficientă metodă de achiziție. Presupune achitarea întregii sume din economiile personale, fără a apela la credite sau alte surse de finanțare. Majoritatea clienților Adora One aleg aceasta modalitate de plată.

Avantaje:
  • Eviți plata dobânzilor și a comisioanelor bancare.
  • Beneficiezi de discount-uri, datorită certitudinii unei tranzacții rapide și sigure, în special în cazul avansurilor mari /plății integrale.
  • Finalizezi achiziția fără datorii pe termen lung.

2.

CREDIT IPOTECAR

Este una dintre cele mai populare soluții pentru cumpărarea unui apartament, mai ales dacă nu dispui de întreaga sumă. Creditul ipotecar este acordat de o bancă și este garantat chiar cu locuința achiziționată, însă presupune comisioane și dobânzi.

Ce presupune:
  • Necesită un avans minim de 15% (pentru cei care nu dețin alte proprietăți).
  • Rambursarea se face în rate lunare, pe o perioadă care poate ajunge până la 20–30 de ani.
  • Include costuri adiționale: dobânzi, comisioane, asigurări.

Adora One oferă consultanță și sfaturi utile pentru alegerea celei mai bune soluții, în cazul unui credit ipotecar.

3.

RATE LA DEZVOLTATOR

Adora One oferă și o modalitate de plată în rate la dezvoltator. Este vorba de plăți eșalonate (3 până la 12 rate) până la predarea apartamentului ( final de 2027), însă clienții nu beneficiază de aceleași discount-uri ca și în cazul avansurilor mari ( peste 50%) sau a plății integrale ( 100%).

4.

PRIN PROGRAME GUVERNAMENTALE / NOUA CASĂ 2025

Clienții pot accesa Programul Noua Casă 2025, prin care se pot obține credite bancare cu garanții de stat, pentru achiziționarea de locuințe noi, dar oamenii trebuie să știe că sunt anumite restricții la închirierea imobilelor cumpărate prin program, precum și la stabilirea unui sediu de firmă în acestea. Într-un comunicat transmis la final de aprilie 2025, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, a anunțat că Programul Noua Casă 2025 a devenit operațional după ce plafonul de garantare aprobat de către Ministerul de Finanțe în valoare de 500 milioane lei, a fost alocat celor 13 finanțatori înscriși în program.

Pentru informare, poți accesa ghidul “Noua Casă 2025”.